Befday My Sister ^_^!

لسّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Hai hai hai, Najla tulis entry lagi..

Hai ;-P Uhuk2, baru je merdeka periksa akhir tahun sek pagi. Dan dan dan minggu depan lagi Najla ada periksa akhir tahun sek agama. :( Banyakk woo belum merdeka lagi.  Dan Najla amek kesempatan tuk wat entry 4 my sister, Ayu Atiyah. Yes! That's her name.  Apakah entry ini? pasal apa? 

Ianya ialah birthday kakak Najla :) Dh lama dah. minggu lepas. Hari jadinya pada 13 Oktober 2012 but family Najla wish pada hari sebelum tarikhnya. So, kitorang nak sangat dia balik rumah. Sebabnya dia asyik sibuk study, exam, study, exam exam exam and whatever kat UNITEN Muadzam Shah. Tahu2 lah kan, keluarga Najla tak penah taknak wish kat family. Mesti punyaa woo :O Kalau dia tak balik kawan dia kat sana lah wish kan? Dan mungkin juga dia takkan dapat merasa kelazatan masakan ibu Najla. Dan mungkin juga dia akan terlepas satu2 nya hadiah yg dia nak sangat. Najla lah yg amek kan? :P Huhu. 

SIAPA NAK LEPASKAN HADIAH TU? Terus kakak Najla balik! 
Dia belilah ticket bus untuk single sit. Single sit tu jangan memain!  Dia tak suka dok ngan orang yg tak kenal. Tak kisah lah perempuan atau lelaki. Bahaya je semua.  

Dan, Najla balik dari sekolah~  Penat2 tuu. Tapi kena tolong juga ibu buat kerja. Kelangkabutt sikit -_- Sebab nak kejar bus akak lagi. Bus tu lebih kurang 3-4 jam sampai Tangkak. Then buatlah kerja. Ikut cakap big mama. huhu. 

Najla nak balut kertas hadiah pun tak pandai. Dan tahulah ibu mula membebel bebel :D Hehehe. 
Balut hadiah ada masalah juga. Selotip takde cmane? Kitaorang pakai GAM :3 haha! Belasahlah apa jee. Buat apa mahu cecantik sangat? Nanti orang yg bukak tu pun koyak-koyakkan. Jadi, lipat2 macam hape then gam. Huhu. 

Tugas Najla yg seterusnya ialah Kemaskan Bilik Kakak yg berhabukk  -__-  Berkelabu-labu lak tu! Tak nampak warna cat purple biliknyaa. Haduii =,=' 

Kakak najla yg si Aliah tu dah mula sakit perut. So najla lah kemas sesorangg! 
Dah siap kemas, pasang penghawa dingin. ibu cadangkan hadiah2 tu letak kat bilik akak. Luar biasa sikit kan? 
Then sempat snap gambar. Nak tengok?

Ini masa kat Jusco belikan hadiah akak. Patung bee tu sebenarnya dh lama dia nak. Dia kata masa befday dia nak hadiah tuu. Masatu banyak sangat patung bee. Kalau ada rezeki dapatlah. Alhamdulillah, kitaorang jumpa satu kat tempat patung tu. Rasa bersyukur sangat sebab ni jelah yg tinggal. Ramainya yg beli -.- Then beli tabung berbentuk lebah (nak sama ngan patung bee tu), kotak bermuzik dan..................
Oh tidak!! Nampak tak? ada memo pad lahh kat situ ;-P Idea dari kakak najla yg lagi satu. Tak habis2 suruh akak nyer study hard. hehe.

(Click Image To Zoom)

Haha. Ni jelahh yg mampu belikan ;-) Dah tak larat nak pusing satu jusco =.=


Pandai tak najla pilih balutan kertas? Najla pilih tuu sebab sesuai ngan akak. Student kan.. So sesuai ngan corak memo pad.

 then tolong apa yg patut. dan masa tu lha baru sibuk2 nak tulis kad befday :P

(Saja je amekk :P)

Okeyy. ni lha kad nyer. Semua dh tulis ucapan.

Huhu. cantik cantik cantik takk? Ni pun special sebab kat sana tinggal satu je. Dan sesuai untuk sister kn?

Hamboii.  kad pun mahu posing mautt :p


Pastu kemaskan bahagian meja makan! Malam tu ibu wat special sangat. Western food tuu :O Kakak punya pasal memang ibu akan buat yg terbaik! Gambar pinggan comel di bawah ini makanannya belumm siap lagi :3 Tapi dah amek gambarr. 


 cantikk tak? masa tu kemungkinan malam tu akan rasa kekenyangan diaaa!

Ibu masak simple2 jee. Spaghetti n western. 

TAK SABAR.

KEK! Ouhh~ kekk :p sedappnyeee kau.. 
Kek ni namanya entah. (I dont know)
dulu2 family najla selalu beli kek yg rasa muak tau.. Tapi masa tu ayah belikan kek yg tak muak. Jadi memang boleh habisskann laa. Sedapp tuu.. Bila Najla makan, rasa nak lagi. then nak lagi. Kalau yg muak tu memang sekali je najla makan. dan kat kek tu pun takdop letak pape nama. Just simple2 gitu. Neh Najla tambahkan nama.

Nampak sangat edit kan? haha

Dan ibu sediakan yg special jugaa. Ibu buatkan trifle.


Apa tengok2 ? nak?



Ahh!!


"Witwitwit!" (message bunyi phone ibu). Maknanya akak dh sampai Sagil. Tahu2 je siapa yg sms. Terus rasa macam nak jerit sebab kad ucapan belum habis kami tebalkan tulisannya =.= Kakak bila dh sampai Sagil, ibu terus start enjin keta dan GO! Sebelum ibu pergi, Najla pesan kat ibu lambat2 kan sikit bila akak dh sampai depan bus stop SMK TUN MAMAT.  Maksudnya kalau akak dh masuk pun ibu still belum pegang stereng keta. Borak2 jap :)
Najla tunggu, tunggu, tunggu dan tunggu. sebab dh siap kad ucapan lah najla tunggu! Lama tu tunggu. Tunggu depan tingkap umah lagi. 6-8 minit baru ibu sampai. lamaanyaa!

Dah sampai :) rasa senangnya hati!

Sebelum akak bukak pintu rumah, camera man girl dah tunggu dah. Najla dan akak najla yg lagi satu.. 
Najla guna camera phone Galazy S III ayah, (cheh!!) akak najla guna tablet dia.. Dengan muka dia yg nampak sangat tembam dah penat, kitaorang snap2 gambar dia~ Dia penat tapi happy jee.

CUTE :3 Ini kakak Najla yg disebut-sebut dari tadi :)

Okayy. Ni masa akak potong kek. Nampak tak ayam tu? tu paling special! Nyum2. kekenyangan~

Bila dia dapat tahu ayah beli henpon galazy s iii, dia asyikk main je! Tak nak langsung tengok bilik dia yg berlonggok hadiah atas katil.. Nasib baik najla pandai berlakon suruh dia naik atas. wahaha! Hampir setengah jam dia main henpon ayah. Dah penat diri atas tangga tunggu diaa.
Bila dia masuk je, "Ahhhhhhhhhhhh!!!" . Sakit telinga Najla haii =.=
Then terus jadi camera girl lagi sekali dan record apa yg dia nak sampaikan. hehe. teruss dia speaking baca kad dan bukak hadiah satu2. Dari kecil sampai lahhh ke besar. dia ada tanya ada bee dia tak? Najla tipu dia bee dh takdop. haha. Tertipuu.  Dari memo pad, sampailah kotakk besar. Masa nak bukak kotak tu, akak main koyak2 je sebab kitaorang guna gam kan? Dia membebel-bebel apsal guna gam. Dah 3 kali rasanyaa. hehe. Bila dah koyak satu2. Dia nampak...............................................
"Alahhhh, apsal beli barang dapur? Ish..."
Haha. masa tu dlm hati Najla gelak gelak. tak tahan tengok muka dia yg masam bukan main disebabkan kotak tu gambar tempat air panas ELBA. huhu. Sebenarnya dia tak tahu kami gunakan kotak itu untuk letak Bee. Rasa seronok gak kenakan orang ni :p Dannnn...
"Ahhhhhhhhhh!! My beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!"

Tahu pulak nak jerit dan happykan muka diaa tu.  Terus keluarkan bee dia dan pelukk sekuat hati. Suka lah tu :) Dah tekan butang merah untuk end kan record, bila tengok balik terer juga dia speaking. gelakk je tak habis2. Ini disebabkan hari2 bila masuk kuliah, lecturer dia asyik panggil ke depan untuk speaking about title yg telah diberi. Jadi memang bila dia membebel pun speaking. haha.
*Tahu tak? najla guna phone ayah tuk ambil gambar dan record. Serta akak pun main setengah jam bukan main.. Tetiba phone habis bateri.. erk. pastu malas nak charge. tak patut betul kitorang.

Esok harinyaa rancangan kitaorang nak balik kampung ayer hitam. Sebab atuk suruh ibu tolong masak2 untuk bakal mak mertua mak cik najla. Ada datang untuk hantaran pebenda tah. yg itu najla tak ambil tahu :p  Masa nak dh pegi tu, najla sempat snap gambar akak ngan bee dia.

Nama bee dia DEEP. Dan tuan dia Ayu :p

Byee :P

"Hai Deep. I'm deeprina. Nice to meet you. Can we shake hand togather-gather?"
Benda kat atas ni Najla selalu cakap ngan Deep. Tah pape je. Saja nak kacau tuan dia. Togather-gather? OhMyEnglish :P

BYE :D Wassalam..

Comments