Cara Download Video di Youtube.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Hai. Najla dah merdeka UPKK. Alhamdulillah, Tuhan permudahkan segalanyaa. Najla tak nak banyak taip. Nak terus buat tutorial ni. Tadi kejap kan baru je ajar kawan Najla tadi. Habis RM3 kredit tepon dia tadi. haha. Apa2 pun, berbaloi sebab dia dh tahu cara2 nya.. korang bila lagi?  Jadi kalau taknak habis kredit lagi boleh tengok cara ni yerr.. 

STEP SATU :
Sekarang ni youtube dh takleh download lagi kat situ jadi Najla syorkan korang pakai YTD VIDEO DOWNLOADER.  Tapi, yg ni kena download. Jadi, boleh search google dulu.

(CLIK IMAGE UNTUK ZOOM)


STEP 2 :

Ok. lepas dh keluar resultnya, korang boleh click yg mana2 tapi Najla syorkan korang guna yg result kedua tu. (YANG NAJLA BULATKAN.) Sebab Najla memang download dari situ. Selamat dan tiada virus. Takut yg lain nnti ada susah.


STEP 3:
Ok. lepas dh click korang boleh terus tekan download kat bawah tu. yg  Najla dh bulatkan.

 STEP 4 :

Ok. pastu tunggu je dia siap download bila.. Ianya mengikut kelajuan internet. Yang lambat tu lambat. Yang cepat tu cepatlah dia siap. 

STEP 5 :
Ok.. lepas dh siap download, korang click, pastu kalau dia ada keluar satu pop out window tu.. korang tekan RUN --> NEXT --> FINISH. 

STEP 6 :
BUKAK YOUTUBE.
Then search video apa yg korang nak. Contohnya Najla ambil cerita TO THE BEAUTIFUL YOU yang  kami berborak rancak di sekolah tentangnya. hehe. CLICK VIDEO itu.

 STEP 7 : 
Dan Copy link di atas. Nampak tak Najla bulatkan tu? Ok. Jangan copy dua-dua! Copy satu je. Sebenarnya link tu sama. Jadi, hanya copy antara satu.  Tak tahu cara copy? Ok. now look at your keyboard. and try find Ctrl  and C.  Tekan ctrl + c serentak!

STEP 8 :
Bukak YTD VIDEO DOWNLOADER yg korang dh download tadi dan paste kan kat kotak kosong tu ok? Yang sebelahnya ada perkataan "PASTE URL" . Tak tahu nak paste? Tekan Ctrl + V serentak! 
Tapi rasanya tak paste pun takpe. Sebab dia akan automatic paste. Korang bukak je tetiba dh terpaste. 

STEP 9 :
Lepas dh paste, boleh download. tekan yg kat bawah tu.. Sementara menunggu siap download, korang boleh download yg lain dalam satu masa. 

STEP 10 :
Kalau dah siap download, korang pun ternganga tak jumpa video tu hilang tah kemana. Hehe. Sebenarnya video tu automatic akan masuk ke dalam file komputer korang.. File nya adalah hanya DOWNLOAD dan VIDEOS. Maknanya kalau tak jumpa kat video boleh cari kat download. Tapi biasanya kat videos. Ok lah. Dah puas? Jadi bolehlah tonton sambil minum coffee :p kan? Tanak ajak Najla sekali? hehe. 

Komen kalau menjadi. Tanya Najla kalau ada masalah :) Najla akan bantu kalau najla tahu selesaikannya.

Bye ! Wassalam.. 

Comments

Post a Comment

لسّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sila komen dengan baik kerana Allah sayang orang yang baik :)