"Sanah Helwa!"

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
 Assalamualaikum.

Alhamdulillah, bersyukur ke atas hadrat ilahinya lagi, kerana memberikan masa untuk kita bertaubat dan masih lagi bernafas di dunia yang fana' ini. Ya, dunia ini kita pinjam sahaja.

"Jangan buat macam rumah selamanya."

Sungguh, sangat pantas masa berlalu.
Sungguh, macam baru buka buku subjek sains tuptap dah masuk tajuk baru. waw.
Sungguh, Running Man pun dah masuk episod 189.
Sungguh, makin tembam pipi ini.
Sungguh, bila baca ayat atas ni, dah kali kesejuta aku terjerit-jerit...macam tak ingat dunia.

Kalau tak faham apa maksud Sanah Helwa, maksudnya Selamat Hari Lahir.
Tak percaya?
Pergi. Buka. Kamus.
Sekarang.

Ops tertinggal satu ayat.
--Sungguh, aku pun makin tua.--

 'tua' tu tak semestinya bermaksud tua macam nenek si bongkok tiga ya!
Bagi Najla, maksudnya --LEBIH TUA DARIPADA KAWAN SEBAYA ATAUPUN ADIK DAN... SEANGKATANNYA--

Maknanya, tahun 2014 ni, umur Najla sudah masuk 13 tahun!

14 MAC 2014 BERSAMAAN DENGAN 12 JAMADIL-AWAL 1435.

Hari kelahiran ke-13 yang memang super simple dan Alhamdulillah, nafsu mahukan hadiah tu memang tak timbul-timbul. haha

Nasib baik.
Nasib baik masa tu tak mengidam apa-apa,
nasib baik masa tu tak mengada-ada.

Adalah, sikit. ehh hehe

Apa yang istimewanya, Fifi pun hari ulang tahunnya pada hari esoknya, 15 MAC 2014. 
(Nak bagitahu, Fifi tu kakak najla.)

bayangkan minggu depannya betul-betul exam, memang buku kat tanganlah. Sampaikan Fifi cadangkan duduk kat rumah, biarkan mata melekat kat buku je.
Nasib baik.
Nasib baik dia waras lagi,
gila ke nak duduk study macam nak rak sampai tarik buku berlambak-lambak, rak pun boleh roboh??!(harini problem sikit. So tak heran kenapa aku begini)

Jadi buat perancangannya, cuma biasa-biasa sahaja...dan teramat mudah ;)
Ibu ayah bawa Najla dan sista pergi Shopping Mall...Apa yang kitorang nak, boleh dail terus ke "Ibu, Jela nak tu, nak tu..." :P

BOLEH DAIL TERUS, ok?
So kitorang tiada suprise dan tiada yang dibuat secara mengejut tu. Yang suprisenya sahaja, abang balik rumah pada hari yang sama. KIRANYA SUPRISE lah juga KAN? >.< hahahah lets make evil and devil laugh~

Tempat makan, ayah bawa kat tempat favourite and best, THE WINDMILL STATION. Ohhhh terbayang Sirleon stick and chicken chop. Ohhh

So nah, terimalah gambar sisa makanan chicken chop yang tidak habis, saya mempersembahkan gambar yang kreatif lagi kritis lagi sadis ini.

When tunggu ayah pick kitorang kat Windmill, tiba-tiba terasa otak ni berfungsi. huahua. 

Sorry to say, tapi memang tak ambil gambar makanan dulu sebelum makan. Entahlah. Tiba-tiba je okay pisau dan garfu di tangan...dalam beberapa minit chicken chop tu habis. Mianhae! 

Esoknya, kitorang beli Macadamia Cake, celebrate kat rumah, sambil tengok Running Man, My Love From Running Star. 




My birthday present. Yup, simple. 

Cuma... masuk Daiso Japan je tak dapat kawal perasaan, rasa nak guna Dail Terus semua untuk barang dalam kedai tu. ~u.u~ tersangatlah lama Najla melawat Daiso Japan, sampai ayah pun dah cari tempat duduk, mungkin ayah ingat dalam sejam dua lagi baru aku keluar. haha.

P/SI : Thanks siapa yang wish, yang ikhlas ataupun yg tak ikhlas, najla hargai sangat. 
P/SII : Thank you abangku yang bagi hadiah boucar buku RM50. hehe, nak guna beli novel.

P/SIII : Cuma...  masa minggu exam, asal nak study je najla teringin nak sesuatu. Kalau tak, tak boleh study. Sampaikan, aritu najla nak ice-cream satu peti, ibu keluar pi kedai belikan. Sampaikan esoknya najla tiba-tiba teringat chicken chop windmill station, aduh menyusahkan. Kiranya nak chicken chop balik sampai pujuk-pujuk abang yang kat Kuantan tu belikan untuk diri ini, guna whatsapp!! Gila tak gila, tapi nak nangis rasanya bila ayah dan ibu pergi keluar malam tu juga, belikan chicken chop. 

Ibu ayah, terima kasih sebab sabar melayan karenah anak ni. Lepas ni kena ikut my sister, tahan sahaja apa yang nak. Insya-Allah, Tuhan bagi kita something 'yang lebih baik dan bermakna'. I will try, pray for me. 

P/SIIII: DANIA. THANKS Dan, wish lima enam kali kat najla, tak jemu-jemu. Sampaikan adik Dania pun wish sekali dengan pelat-pelatnya. Hehehe :D May Allah bless you, my dear.


Assalamualaikum...

Comments