The Liebster Award by Fatini Fattah

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
 Assalamualaikum.
Oh tak sangka hari ini Najla update entry lagi. Bukannya kerana tiada kerja, tetapi hanya kerana tertarik dengan award award award ini semua. Memang tak pernah masuk, memang tak pernah cuba lagi dan sememangnya seronok kalau nak mencuba, kan? ^_^ Kalau tak tahu, pandai-pandai search google okey!
Alhamdulillah, Najla di tagged oleh Fatini Fattah atau lebih comel dikenali sebagai Aina :)
Terkejut monkey gitu apabila ada email masuk di gmail. Ohhhhhhhh Aina. Thank you so much cause tag me okey! Tiadalah bosan tahap tujuh petala langit. So, soalan yang Aina bagi pun tidaklah sesusah soalan SPM, Insya-Allah, I will answer your questions perfectly. 
Let's start :)
- Since when you be a blogger?
  • Since 2 years later, in December 2011. Masa tu darjah 4. Okey serius tak matang entri entah apa-apa pelik-pelik sengal-sengal semua ada. phewww~

- What are your feelings when you enter the world of blogging?
  • Such as kanak-kanak ribena. First, I'm really not seriously to be a blogger. Yalah, masa tu ingat blog ni macam mainan. Padahal paling bahaya kalau semua benda nak cerita. Yeah, belajar daripada kesalahan dan start early 2012, Najla betul-betul serius nak masuk dunia blogging ni. Tapi, mula-mula biasalah. Banyak sangat cabarannya. 

- Who is your bestfriend?
  • DANIA binti Budiman. :)

- Describe your bestfriend
  • Cute, funny and...yeah. She's nice girl. Tak sangka Allah jumpakan orang macam dia. Totally differents with other. Apa yang special about her, dia tak pernah berputus asa. Kalau dia rasa ada something tak betul, tak kisahlah nak panjat gunung himalaya pun boleh asalkan selesai dan dia akan perbaiki sebaik mana yang boleh. I'm really proud to have a friend like her. Miss her so much! 

- Describe yourself in a sentence
  • Sukar difahami orang. Siblings kenal Najla macam mana, lebih dari kawan-kawan. Okey macam ni. I'm a little bit crazy with my family but with friends, I changed to other person. Mood bertukar macam Ultraman bertukar setiap jam dan minit. kejap bising kejap diam. Tapi kadang-kadang baik juga (hehe bukan nak puji ok) Hmmm...

    -ceria
    -diam tu pun kalau ada problem. tapi kadang-kadang over time diam je sebab tiada kerja kut.
    -selfish sometimes.
- Tell me what do you like about yourself
  • Mampu ceriakan orang, lagi-lagi family. Then berjaya dalam sesuatu yang najla nak. Contohnya, score habis-habisan dalam pelajaran. Agama didahulukan, pelajaran diutamakan. 

- Tell me what do you hate/annoy about yourself
  • Gagal dalam membantu orang. Disappointed sangat...tak tenang, arrrrrrhh. Dan I hate it if I'm so scared to do something. Lagi satu, kalau tak mampu kawal diri ni dari menjadi hulk. Jauhkanlah~ kalau tidak, nantikanlah jelingan paling maut. 
- On what age you will get married? (hihi)
  • errrrrr maybe 24? ehh macam dh tua maybe 22? Ehhh ni awal sangat. haha apapun semua tu ketetapan Allah. Ikut orang, mungkin nak kerja dulu. Aina, nanti jangan lupa jemput najla tauu! :p ehe, sorry.

- Do you love your family? Why?
  • Sangat. Siapa tak sayang family? Merekalah yang manjadi kamcing, samseng dan selalu belikan aiskrim kat kedai depan tu namanya Ah seng. (ok ok dah start merapu) Tapi tulah, Air yang dicincang tidak akan putus. Bagai isi dengan kuku pun ada. Dan selalu bagai aur dengan tebing. Tempat mengadu, tempat bergurau. Syukur, Ya Allah :)

- Do you love your friends? Why?
  • absolutely. they all sangat sporting, selalu tolong antara satu sama lain dan sentiasa ada. Kadang-kadang kerana merekalah, najla boleh jadi gila. :>

- What is your sweet moment?
  • My life is better with family. Setiap yang manis itu pasti dari mereka. Kalau imbas balik kenangan bersama mereka, memang sentiasa diisi dengan kegembiraan. BALIK KAMPUNG. Rasanya, semuanya boleh terjawab di SINI. rindunya merekaaaaaaaaaaaa. Nak jadi kanak-kanak balik, boleh? Yang boleh main sesuka hati bersama sepupu di kampung. 
ok. dah siap jawab 11 soalan. ermmm maaf ya kalau terpanjang terbelit tersimpul sana sini. nasib baik najla tak buat karangan. 
mariiiiiiiiiiiiii kita buat undi~
Kak Aimi , Kak Wanaseoby ,  Kak Ulyaaaaaaaaaaaa:)  

Thanks again  to Aina :) Best pula jawab soalan-soalan ni. Yelah, tak pernah ditemu bual :p feeling retis sikit ye bila nak jawab soalan tu~

anybody kalau yang sudi yang sudah ditag boleh bagitahu najla di ruangan komen kalau dah sudah.  okeyyyy ini soalan-soalan tadikanya!

  1. Nickname yang selalu orang panggil?
  2. Blogger kegemaran
  3. Ada impian? Apakah impian tersebut?
  4. Tempat idaman yang nak sangat pergi
  5. Buku yang paling disukai.
  6. Setiap orang mahukan rumah yang best. Boleh bagitahu detail-detail tentang rumah tersebut? Maybe ada cinema dalamnya. Ala, takpe sesi berangan kejap.
  7. Hadiah yang best lagi diinginkan selama ini
  8. Suka tengok cerita seram tak? Kenapa suka/tak suka?
  9. Kereta idaman hati dan kalbu?
  10. Kalau stres, buat apa? Tengok Running Man sampai tergolek-golek?
  11. Lagu kegemaran?

Ok. itu sahaja :)  Dah selesai, boleh bagi link kat komen sini ya. 
Assalamualaikum and have a nice time holiday!

Comments

  1. Dah jawab :) Thanks tag ^^

    http://aimisyafiqahsuhaimi.blogspot.com/2014/05/liebster-award-4.html

    ReplyDelete

Post a Comment

لسّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sila komen dengan baik kerana Allah sayang orang yang baik :)