Eid-Mubarak two.thousand.forteen.

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum~
Setelah sekian lama blog ini berhabuk, eh kejap dah berhabuk....?

Setelah sekian lama blog ini berhabuk, (hentam je) untuk kali pertamanya rasa diri ini sedang freeeeeeeeeeeee sangat walaupun kerja sekolah bertingkat-tingkat, tingginya macam Gunung Fuji. "Ala, takpe. Rehatkan diri dulu. Bukannya Tuhan tak kasi cuti esok hari pun." -(so kena terima semua homeworks yang macam-macam rupa serta yang pelbagai jenis datangnya dari berbagai-bagai planet)

Sebenarnya terbatuk-batuk masa buat entry ni tapi sebab nak juga, kan? so Najla pun berdegil nak update. Masa hari raya ni lah Tuhan nak bagi sakit, tapi kena redhalah.

Rasanya entri raya tahun 2014 ni tak sepanjang entri raya tahun lepas kut. Macam tiada cerita nak cerita je. macam biasalah, tukar langsir, order kuih raya, (hahahhaha) kemas tu kemas ni kemas bilik kemas dapur kemas halaman (tapi serius Najla rajin nak tolong, Najla siap pergi sapu halaman depan sorang-sorang sebab yang lain sibuk kemas benda yang tak siap-siap), buang habuk berdozen-dozen pun ya dan baaaaaaaaaaaaaaaaaaanyak lagi.

Paling best pun masa shopping barang raya, sebab Najla boleh jadi pencadang sesuatu barang yang perlu dibeli:D

Baju raya...........
Eh haah lahhh baju raya, aku terlupa.
BAJU RAYA...
Tema bebas.
Najla punya baju kuning-coklat ada hijau-hijau kat sudut baju. lawa tak lawa tengoklah hargaaaa memang buat mata rasa nak terkeluar sendiri. dah berkenan, kan? so Najla yang masih belum beli apa-apa masa pergi mall tu, ayah bagi lampu hijau punyalah senang. Nasib baik tak terlompat-lompat.

So here we goes. LET THE PICTURES STORY THE HISTORY.
Ohya entri ni memang tak pnjang, TAPI the pictures sangatlah banyak. Sabar? good!







 Masa nak salam dan bermaaf-maafan sahaja, mesti hati berdebar lajunya tahap kelas satu. Rasa nak lari... Tapi bukannya nak lari dari meminta maaf menghapuskan kekhilafan diri, TETAPI rasa nak lari dari diselebungi kesedihan. Najla cuba kawal supaya tak keluarkan air mata. Alhamdulillah, gemuruh jiwa dapat diatasi dengan baik, tak nangis:D  HATI itu sendiri dah tahu yang kita ikhlas memohon maaf atau tidak. Tak payah kut rasanya nak berdrama queen air mata mengalir. Tapi kalau dah terkeluar, nak buat macam mana, kan?

Ayah, ibu. <3


Mungkin mahu menghilangkan rasa gementar, kitorang ambil gambar di mana-mana sahaja!











Ahhhhhhhhhhhhh Ibu ayah, both of you are so sweet. Kalah chocolate Ferrorrorooro Rocher (entah betul ke tak ejaan coklat tu. hmm tak kisahlah ferrari pun boleh)

Abang zul dah pegang pedang sakti monopod tu.

Liya, kak yu, kak anor, nanaaaaaaa :D

SIBLINGS.
WANA-WANI


Nasib baik jalan tu lapang. 24 jam pun tak tentu ada kenderaan lalu lagi XD So selfie la.

Tengah belajar main swaveboard pun sempat berposing. yelaaa pantang nampak lubang camera. hoho

Aku pun minat jadi photographer. 
Photoghraper tak selfie yaaa buat pengumuman semua. 


TRIO WANA-JELA-WANI
Kalau korang perasan, muka Wana ni sebijik macam Najla. Orang katalah...
Sampai raya hari tu, ada ke orang tu kata aku ni kakak kepada Wana. haahaaaahahaha




Akhirnya Wani berjaya mengimbangi badan!


Rasa 'kejap' tu macam dalam beberapa saat je jumpa. Satu hari jumpa dengan keluarga belah ayah memang tak puas. Tolonglah bagi cuti raya sebulan tahun depan. 

 Keluarga belah ibu.
Uyin and Sarah! Ohya si kecil yang tengah minum susu tu Iraaaaaa!



Raya-raya pun berhomework.

Hani! Sepupu Najla paling kecil.


Semua tangan tu... dah lapar sangat ni.

Yasmin!

diorang dah starttttttt





Kak Yong (kak yu) and the gangster!

Grandma and the cucu. 





Atok and nenek :)

Cik Shami, Cik Emi and their daughter, Nona.



Cik Izi's cute family. Sarah dah pandai la buat gaya macamtu!






Haaaaaaaaaaaaaa comelnya.


Mood: So sad tak dapat main bunga api, tahun ni.


Tq Khamsamnida Xie Xie Arigatou. Bye!

Comments