After Final Exam's post


Assalamualaikum.

Alhamdulillah, final-exam-yang-masya-allah-sangat-arhhh-uhhh-grrrrrrrrrr-yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa-herherherherrrr-hukkkk  akhirnya telah pergi meninggalkan batch 01 and 00 untuk.....tahun ini. okeyy tahun ni. bukan sampai bila-bila. 
  
Ada susah, ada senang, ada gelabah, ada sampai goyang kaki, ada berjuta kerutan di dahi, ada seribu senyuman menghiasi bibir, ada melalak volume 100, ada bergelak volume 200 and banyak lagi examples yang boleh digambarkan. 

Tapi...
nasib baik baru berjihad dengan paper.

Kalau yang berjihad mempertahankan Islam? Yang setiap hari mandi darah dan sentiasa ditempiasi air mata? 
Allahu. terdiam semua kita yang merungut, kan?
Macam mana tak dapat jawab kalau sibuk tengok drama kannn haaa inilahh jawabnya buku lima. 
hahaaaa aduii tumbuk diri sendiri.

Apa-apapun, tak boleh lemah semangat. Insya-Allah, Tuhan beri yang terbaik untuk umatnya, lagi-lagi yang sudah berusaha. Tak kisahlah sikit ke banyak, asalkan kita berjaya menempuhi semua itu ini. And the results semua tu menunjukkan setahap mana kita, and absolutely juga untuk pembakar semangat untuk belajar lagi, perbaiki lagi, kaji lagi sampai ke lubang cacing dan tikus pun, What is my weakness? What is wrong with me? How can I improve this?

Bukannya What is wrong with this **** paper! Who's gave me this ****** marks, huh???

Orang yang macam tu is really kinda hv a bad mental or terlepas lari dari Hospital Bahagia. & they blame others for their mistaken. 
Kenalah terima apa yang dapat, jangan sampai berdendam or what.. We hv to remember, markah ujian pun Tuhan yang tetapkan. So nak salahkan Dia? Hahaa you must wrong, man. You must wrong. 

Okayy terlajak cerita. Sebenarnya nak cerita fasal kebebasan yang tak berapa bebas sangat ni, (pbs) and howwwwwwwwwwww I glad that I can get a rest walaupun cuma sementara. Sebab tu laa boleh edit blog, boleh membebel kat blog. Selepas gigih menelaah buku, apa salahnya gigih menggeledah blog pula. But I the designs are make me boreddddd so much. Hanya kerana suka sangat dengan simple design and nampak kemass. 

Ada jugalah cuba guna new tutorial tapi hampa, ianyaaaaa gagal. Tahu. aku tak pandai main coding niiii. Terimalah seadanya, kena sedar diri di tahap mana. Jangan action kata ayahku. Ok? Ok.

So lepas exam ni, pbs ditinggalkan sementara. Sekolah esok nanti, kelam kabutnya sungguh tidak dapat dibayangkan maybe macam ribut taufan yang membelah bangunan 100000 tingkat dan kaca2 bertaburan berkecai juga berderaian. 

and my activities are:- watching korean dramas, Running Man, Law Of The Jungle, Roommate, Star King and bacaaaaaaaaaaaa semua novel. rasa nak merajuk je family tak pergi keluar mana2. Baru je nak masuk MPH beli buku fixi baru, buku ketiga Ismi Fa Ismail anddddd mana yang popular. 

Okla dah cukup la bebelan setakat ni. 

and one more...

I miss this naughty-funny-fat cat. Hilanglah lagi kemeriahan di rumah selepas abang and akk balik study. But then its okay Moji would be better at there. Takpe la, nasib baik hijrah ke kampung je. Boleh buli Moji lagi! 

I would stop here. Assalamualaikum.

Comments

Post a Comment

لسّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sila komen dengan baik kerana Allah sayang orang yang baik :)