I'm a fan of Youngji KARA and Jackson GOT7! :)


بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
 Assalamualaikum.

Embedded image permalink
Okay so kira entri kali ini ialah bagi pembukaan 2015 untuk blog inilah, ya? hihi. Excited gila-gila ni nak cerita fasal Najla punya favourite star.

Najla ni sukaaaaa sangat-sangat variety shows yang sangat bersahaja. Besides, mesti sporting and banyak gila perkara yang happening. Macam Running Man... tapi yang ini bukan running man, ini Roommate.

Sejak season pertama Roommate, memang tak boleh dinafikan yang variety shows ini memang kelakar. Tetapi...

Tak sangka pula yang season kedua Roommate lagi best. Mula-mula bila dapat tahu rancangan ni dah tukar beberapa orang untuk season kedua, rasa macam... rasa macam... "Alaaaaaaaaaaaaa..."

Tu pun nasib baik Kang-Jun ada lagi. Kalau tak, mungkin Najla terus tak layan.

So straight to the point, let's we meet my favourite roommate's casts, Heo Young-Ji and Jackson Wang! They are BFF :)

Mula-mula mereka ni tak rapat, sebab baru je jumpa dalam rancangan Roommate, tapi sebab kedua-duanya sebaya dan paling muda, and also selalu bergaduh macam budak kecil, jadilah kawan rapat. 

HEO YOUNG JI-KARA.
She's so cute! 

Kenapa Najla minat Young-Ji:
  1. Young Ji seorang yang sangat ceria, selalu buat orang happy.
  2. Kalau young ji ketawa, mulut dia terbuka luas tetapi tak dengar suara dia ketawa. (she's unique)
  3. Dalam rancangan Roommate, dia suka tolong ahli yang lain.
  4. Pandai pujuk orang dan lagi-lagi Jackson. (hahaa sebab selalu bergaduh)
  5. Young Ji ada semangat yang kuat, dia rajin berusaha.
  6. Jujur
  7. Cepat menangis dan tersentuh hati bila tahu orang sedang susah.
  8. Young Ji suka makan... dan Najla pun suka makan! 
  9. Young Ji berjaya dipilih untuk menjadi ahli KARA yang baru, selepas betapa gigihnya dia.
  10. Tarian Mamma Mia Young Ji macam profesional, walaupun dia ahli baru. 
  11. Young Ji terlaluuuuuuuuuuuuuu comel! 
  12. Dia tak kisah nak buat sesuatu yang pelik ke, asalkan dia berjaya buat orang happy dan ketawa.

JACKSON WANG-GOT7
GOT7 Member Profile and facts Jackson

 Kenapa Najla minat Jackson:
  1. Jackson sangat sporting dan ceria.
  2. Jackson suka cheese. (Yang aku tahulah)
  3. Jackson dari Hong Kong and yessss he's chinese.
  4. Sebelum Jackson ke Korea, dia pemain pedang kebangsaan Hong Kong.
  5. Jackson pandai rap and beatbox! That's why dia punya position kat group GOT7, rapper. (Masa episod Rommate buat kimchi, sempat lagi diorang beatbox ramai-ramai.)
  6. Jackson ni memang betul-betul punyalah jujur, muka dia pun dah tahu dia tipu ke tak. 
  7. Dia kuat merajuk. 
  8. Jackson selalu bergaduh dengan Young Ji~
  9. Bila dia memperkenalkan diri pada tetamu, mesti dia nak tunjuk skill pusingan 360 darjah.
  10. Cara percakapan Korea dia agak weird, tetapi comelllll.
  11. Jackson kuat! Hiyahhh
  12. Jackson pandai menari, thats so great!


JACKSON AND YOUNG JI = JACKJI

However, I love the way they combined that name. haha. 

ROOMMATE SEASON 2
Dari kiri: Kang Jun, Sunny, Dong Wook, Seho, Nana, Cucumber, Jong Ok, Jackson, Joon Hyung, Ryohei, Young Ji, Guk Ju dan Min Woo

Kang Jun, Jackson and Young Ji~
Roommate casts.




Embedded image permalink
Nana- After School, Young Ji and Guk Ju

Embedded image permalink'


They're fighting. 


Masa ni ahli Roommate belajar berlakon, ini pula hasilnyaa. haha.


Dah start gaduh lagi.

Jackson tak maafkan lagi young ji tu. Berusaha betul young ji pergi pujuk.






Akhirnya berjaya...... kerana Young Ji belikan Jackson cheese sebagai tanda minta maaf.  Haha





Bergaduh lagi, cepat2 Jackson minta maaf.

Err... lepas tu terus selfie? XD






Embedded image permalink
Jackson tidur sebab penat, tunggu Dong-Wook dengan Seho, tak sampai-sampai.

Rupanya...

Mereka berdua sedang syok mendengar lagu-lagu lama. 

Embedded image permalink

Embedded image permalink
Kang Jun, Ryohei, Jung Ok and Guk Ju.


JACKJI dijemput sebagai guest dalam Sunny FM Date!







Apa-apa pun, lagu Stop stop it Got7 boleh tahan. Tarian masa chorus senang gila nak ikut. Lagu Mamma Mia pun okey, cuma the dance sangat susah >.< 


2014 SBS ENTERTAINMENT AWARDS
Viewer’s Choice Best Program- Variety Shows- Running Man

yoo jae suk
Viewer's most popular star award - Yoo Jae Suk


High Excellence Award - Variety Shows - Kim Jong Kook

Excellence Award - Variety Shows - Lee Kwang Soo


And...
JACKSON WANG!

Jackson
Rookie Award - Variety Shows Male - Jackson




Youngji's real update (twitter) : https://twitter.com/hyjiiiii



Embedded image permalink
Photo credit to:

Uhuuuuuu cuti sekolah dah habis~ Daripada nyanyi lagu Come back home.... can you come back homeee yeahh, terus jadi Come back to school... are you ready to school? yeahh. Apa-apa pun Jackji sentiasa akan menyinari hari-hariku. Ok bye :)

Comments